Družba in skupnost

Sodelavce večkrat povabimo k donacijam v dobrodelni namen. Večkrat letno zbiramo artikle kot so igrače, učni pripomočki in hrana za otroke in družine v stiski. Vključenost v programe pomoči podpiramo tudi z dodatnim dnevom plačanega dopusta za sodelavce, ki priskočijo na pomoč neprofitnim združenjem.

Donacije

Naša Banka si kot del finančne skupine UniCredit prizadeva biti samoiniciativna in aktivna na področju družbene odgovornosti tudi v času nestanovitnih razmer na trgu. UniCredit Banka Slovenija d.d. spoštuje vrednote kot so delo v dobrobit človeka, družbe in okolja in jih dodatno spodbuja, saj se zaveda odgovornosti, ki jo ima do družbe.

Banka je del sredstev iz mesečnih nadomestil paketa Neprofitni, podarila za pomoč otrokom pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste. Banka je z donacijo podprla dobrodelno zbiranje sredstev prostovoljcev Leo kluba Ljubljana, prav tako je Banka prispevala donacijo Rotary klubu Zgornji Brnik za nakup medicinske opreme Porodnišnici Ljubljana.

Društvu prejemnikov priznanja MEPI, ki je pripravilo brezplačni ustvarjalni poletni tabor za deprivilegirane mladostnike, je Banka pomagala z donacijo.

Banka je z donacijo podprla iniciativo Plavalnega kluba Olimpija, ki je 40 otrokom iz socialno ogroženih okolij omogočil brezplačen tečaj plavanja v Ljubljani in udeležbo na poletnem taboru.

Društvu Novi Paradoks, ki skrbi za osebe z motnjami v duševnem zdravju v bivanjskih skupnostih in dnevnih centrih po vsej Sloveniji, je Banka z donacijo pomagala zagotavljati aktivnosti društva.

Banka je prispevala sredstva v šolski sklad Srednje frizerske šole Ljubljana, ki pomaga dijakom iz socialno šibkih družin.

Pedagoški fakulteti je Banka namenila donacijo za pomoč pri izvedbi mednarodne konference Evolucija človeka »Where did we come from«.

Banka je z donacijo pomagala kulturno umetniškemu društvu Pod topoli za izvedbo gledaliških projektov društva. Žledolom je v letu 2014 v Sloveniji opustošil ogromne površine gozdov, ki so izjemno pomembni za ohranjanje klime, živalskih vrst in okolja.

Banka se je povezala z Zvezo tabornikov Slovenije in podprla vseslovensko akcijo »Pogozdovanje po žledolomu» z donacijo za nakup 3.500 sadik dreves že konec leta 2014. Pogozdovanja na področju Logatca so se pomladi 2015 aktivno udeležili številni sodelavci in stranke Banke.

Humanitarna organizacija Slovenska Karitas se je z mrežo prostovoljcev aktivno in povezovalno vključila v pomoč beguncem in prebežnikom. Banka je tej organizaciji namenila donacijo za pomoč beguncem.

Že deseto leto zapored Banka z novoletnimi donacijami podpira humanitarne in družbeno koristne projekte. Tako je Zavodu Pod strehco podarila sredstva v Sklad socialnih obrokov, ki zagotavlja dnevno pripravo in razdeljevanje toplih obrokov socialno ogroženim osebam.

Z zbiranjem šolskih potrebščin, knjig in hrane so sodelavci tudi v letu 2015 pomagali otrokom iz socialno šibkih družin pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

Sodelavci Banke so tudi z lastnimi denarnimi prispevki podprli humanitarni projekt »Botrstvo v Sloveniji«.

Banka je tej organizaciji, s katero neguje dolgoletno partnerstvo, namenila tudi del novoletne humanitarne donacije za vseslovenski projekt »Botrstvo v Sloveniji«.

Za podporo delovanju hiše LJUBhospic, s čimer bodo prebivalci Ljubljane in Slovenije ponovno pridobili hišo, ki bo nudila brezplačno 24 - urno paliativno oskrbo, je Banka namenila del novoletne donacije.

Zaradi pretresljive statistike bolezni srca in ožilja ter nenadnega zastoja srca, se je Banka odločila za donacijo defibrilatorja, da bi povečali varnost zaposlenih, obiskovalcev poslovne stavbe BTC in lokalne skupnosti. Banka bo za sodelavce organizirala tudi tečaj pravilne uporabe, saj je avtomatski defibrilator ključnega pomena pri zagotovitvi preživetja ob nenadnem zastoju srca.

Sponzorstva

S podporo projektu Izvozniki.si časnika Finance, ki je namenjen povezovanju slovenskih izvoznikov, koncentraciji informacij ter promociji idej, pomembnih za izvoz, je Banka finančno in vsebinsko pripomogla k gradnji zdravega in odprtega gospodarskega okolja, ki omogoča uspešen razvoj slovenskih izvoznih podjetij, slovenske države in družbe. Banka je prispevala k razvoju slovenskega managementa in s tem k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva tudi kot partnerica Združenja Manager.

Za namene malih in srednje velikih podjetij je Banka sponzorsko sodelovala pri poslovnem dogodku B4B, ki je v organizaciji podjetja Bisnode poslovni javnosti in svojim strankam s predavanji, debatami in možnostjo aktivnega mreženja ponujal dodatno spodbudo za poslovanje.

V predbožičnem času je Banka podprla tradicionalni 23. managerski koncert, osrednji kulturni, družabni in donatorski dogodek slovenske poslovne javnost, ki že vrsto let pomaga glasbenim talentom, da se uveljavijo. Na koncertu so pod taktirko Georga Pehlivaniana nastopili Simfonični orkester RTV Slovenija, solist harfist Jan Gorjanc ter pianista Alexey Pudinov in Alon Kariv.

Banka je pristopila tudi k sponzorstvu 2. managerskega in MBA gala plesa v organizaciji podjetja BIC ̶ Centra poslovne inteligence. Ples je namenjen letnemu srečanju lokalnih in mednarodnih managerjev, MBA generacij ter poslovnežev. Podprli pa smo tudi Slovensko-italijanski forum v organizaciji veleposlaništva Republike Italije.

Banka je že četrto leto zapored podprla poslovno sodelovanje z Zdravniško zbornico Slovenije, ki je bilo namenjeno tako zdravnikom – fizičnim osebam kot tudi zdravnikom z lastno prakso, za katere je pripravila privlačno ponudbo izbranih bančnih storitev.

Kot članica mednarodne skupine UniCredit je Banka jeseni 2015 vstopila v nov cikel triletnega sponzorstva UEFA Champions League, s čimer je že sedmo sezono krepila ugled in zavedanje blagovne znamke ter prestižnega sponzorstva. Z oglaševalskimi akcijami, gostitvijo pomembnih strank na finalni tekmi UEFA Champions League v Berlinu ter nagradno igro za ogled nogometne tekme v Zagrebu, se je približala obstoječim in potencialnim strankam. Banka je v prvi polovici leta sponzorirala tudi hokejsko društvo HDD Olimpija, ki je tekmovalo v državnem prvenstvu in EBEL ligi, ter 13. rekreativni kolesarski maraton Zelene doline v organizaciji Mlekarne Celeia.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo