Upravljanje premoženja

Skupaj z vašim svetovalcem boste izbrali naložbeni portfelj, ki bo v skladu z vašimi naložbenimi cilji in vašo pripravljenostjo k tveganju.

Storitev upravljanje premoženja je namenjena podjetjem in finančnim institucijam, ki želijo svoje naložbene odločitve zaupati izkušenim upravljavcem premoženja kot je UniCredit Bank in na ta način oplemenititi  premoženje.

Uspešnost stopnjuje ekipa mednarodnih strokovnjakov za upravljanje premoženja, ki neprestano opazuje dogajanje na trgih z inovativnimi finančnimi instrumenti išče najbolj optimalne naložbene priložnosti.

Kdo se odloča za storitev

Namenjeno je strankam, ki želijo del finančnih sredstev zaupati strokovnemu upravljanju UniCredit skupine. Za tovrstno storitev se najpogosteje odločajo:

  • Podjetja, ki ustvarjajo konstanten presežni denarni tok, na srednji rok ne načrtujejo novih investicij v posel oziroma imajo na razpolago dovolj dolg časovni horizont.
  • Finančne institucije, ki nam dajo upravljavski mandat. Pri nas je bil npr. eden od primerov zavarovalnica, za katero sedaj upravljamo sredstva v kritnih skladih.
  • Posebne oblike pravnih oseb, ki imajo določeno premoženje, ki se zbirajo z nekim namenom in iz katerega financirajo dolgoročne projekte.
  • Posamezniki, ki svoje premoženje plemenitijo preko pravne osebe, kjer so davki na dobiček nižji kot za fizične osebe. Dobiček lahko znižujejo tudi s stroški, ki jih imajo pri svojem poslovanju.

Skupaj s svetovalcem in upravljavcem premoženja stranka izberete naložbeno strategijo, ki ustreza vašim potrebam, finančnim ciljem in odnosu do tveganja. Z različnimi tipi portfeljev najdemo primerno rešitev za vse profile vlagateljev, tudi za vas.

Naši strokovnjaki skrbijo za naložbe in z rednim poročanjem svojim strankam vzdržujejo stik z dogajanjem, izbira naložb v okviru upravljanja premoženja pa temelji na konceptu Globalne naložbene strategije (GIS).

Globalno naložbeno strategijo (GIS) razvijajo v finančnih centrih skupine UniCredit, kjer izkušeni strokovnjaki za naložbe, ki so zavezani razvoju GIS naložbenih strategij UniCredit vsakodnevno analizirajo več kot 50 notranjih in zunanjih finančnih virov, kot so tržni podatki, globalne raziskave in poslovni trendi in vsak mesec določijo optimalno razporeditev sredstev za vse naše modelske portfelje, svetujejo strankam in upravljajo njihove portfelje.

Tudi v enoti Globalna naložbena strategija (GIS) v Sloveniji sledimo zastavljenim smernicam skupine UniCredit, njihovo znanje in izkušnje pa uspešno prenašamo na lokalni trg.

Več o GIS si preberite tukaj.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo