Nenehnemu spreminjanju nakupnih navad sledi tudi prilagajanje načinov plačevanja. Preprosto, varno, hitro in čim bolj udobno plačevanje kupcem olajša vsakodnevne nakupe, kreditne kartice pa jim omogočajo tudi nakupe večjih vrednosti z obročnim odplačevanjem.

Varnost, enostavnost, preglednost

Plačilne kartice sicer niso nobena novost, vseeno pa so se v zadnjih letih močno spremenile, saj so jim bile dodane številne funkcionalnosti. Najpomembnejši področji sta zagotavljanje varnosti ter uporabnost oziroma nabor storitev, ki jih kartica omogoča:

  • Varnost uporabe kartice sestavlja več elementov, med katerimi velja izpostaviti PIN-kodo, potrditveno geslo, varnostno SMS-sporočilo po opravljenem nakupu ter možnost spremljanja porabe in hitrega preklica kartice. Pomemben del varnosti predstavlja tudi plačevanje s karticami na preverjenih in zaupanja vrednih spletnih straneh ter previdnost imetnika kartice.
  • Med najbolj uporabnimi storitvami velja izpostaviti hitro brezstično plačevanje (do 25 EUR), dvig gotovine na bankomatih, plačila na številnih prodajnih mestih po vsem svetu in na spletu, plačilo na obroke ter možnost spremljanja porabe v Mobilni banki GO! ter Online banki.

 

Kupite danes, (od)plačajte kasneje

Nakupovanje na obroke je dobrodošlo pri nakupih večjih vrednosti, ki jih ne morete v celoti plačati takoj. Seveda boste za nakup avta, stanovanjske opreme ali dragih počitnic vzeli kredit, za manjše nakupe pa lahko uporabite kartico in plačila razdelite na obroke. S plačilno kartico Mastercard lahko nakup nad 50 evrov s preprostim SMS-sporočilom spremenite v nakup na obroke, brez obresti in brez dodatne dokumentacije. Minimalni znesek posameznega obroka znaša 25 evrov, nakup pa lahko razdelite na največ 24 obrokov. Število obrokov boste sporočili preko SMS‑sporočila. Na obroke lahko nakupujete v Sloveniji, v tujini ali prek spleta, pri tem pa niste odvisni od trgovcev.

Nakup lahko poplačate tudi prej

Enkrat mesečno, na izbrani dan, se poraba na kartici avtomatsko poravna z vašega transakcijskega računa. Če ste nakup razdelili na obroke, se poravna znesek glede na izbrano število obrokov, če pa bi vseeno želeli vaš dolg poravnati predčasno, lahko po dogovoru z banko celoten preostanek plačila poravnate v enkratnem znesku in si tako sprostite razpoložljiv limit na kartici. Predčasno poplačilo porabe je priročna rešitev, kadar se na primer teden ali dva pred zaključkom obračunskega obdobja odpravite v tujino in potrebujete ves razpoložljivi limit.

Vas zanima plačilna kartica Mastercard?

Pošljite nam povpraševanje