Celovito upravljanje

vašega premoženja

Privatno bančništvo

Več

Privatno bančništvo

Pri nas lahko uživate prednosti osebnega pristopa, strokovnega svetovanja in dostopa do široke palete finančnih rešitev.

Dobrodošli v privatnem bančništvu Unicredit Bank.

V privatnem bančništvu Unicredit Bank uporabljamo vsa naša znanja in sposobnosti za doseganje zastavljenih ciljev. Naše glavno vodilo je transparentnost, saj lahko le jasne in razumljive naložbene možnosti uživajo vaše zaupanje.

Skupaj z vami razvijamo dolgoročno in celovito strategijo za vaše premoženje, pri čemer ga ustrezno razpršimo ter skrbimo za pravo razmerje med priložnostmi in tveganji.

Najboljša osnova za zagotavljanje primernega svetovanja so naši izkušeni vrhunsko usposobljeni privatni bančniki in certificirani strokovnjaki iz vse Evrope, ki ki vsakodnevno analizirajo več kot 50 notranjih in zunanjih finančnih virov, kot so tržni podatki, globalne raziskave in poslovni trendi in vsak mesec določijo optimalno razporeditev sredstev za vse naše modelske portfelje, svetujejo strankam in upravljajo njihove portfelje.

Dovolite času, da dela v vašo korist.

Kdo so naši privatni bančniki

Privatno bančništvo UniCredit Bank predstavljajo izkušeni, vrhunsko usposobljeni privatni bančniki in certificirani strokovnjaki. To nam omogoča, da se osebno posvetimo tistemu, kar vam in nam resnično veliko pomeni − vašemu premoženju in vašemu zaupanju. Prizadevamo si ohraniti realne vrednosti vašega premoženja in oplemenititi sredstva, ki ste nam jih zaupali.

Kontaktirajte privatnega bančnika in se naročite na sestanek:

+386 1 5876 470

+386 1 5876 446

Kaj počnemo - naše storitve

Odgovornosti, ki nam jih zaupate vi, so za nas pravi izziv, saj vključujejo vaše premoženje. Dovolite času, da dela v vašo korist.

Bančne storitve
 • Bančni račun
 • Plačilna kartica
 • Poleg debetne kartice Maestro vam v UniCredit Bank ponujamo tudi plačilno kreditno kartico MasterCard in plačilno-kreditno kartico VISA
 • Bančni depoziti in bančna varčevanja
 • Krediti in limiti
Načrtovanje zapuščin in finančno zavarovanje
 • Načrtovanje zapuščine
 • Zavarovalne rešitve
 • Finančno načrtovanje
Investiranje
 • Upravljanje portfeljev
 • Borzno svetovanje
 • Naložbeni certifikati
 • Amundi vzajemni skladi
 • Druge investicije
 • Dostop do tujih »Best in class« skladov
 • Upravljanje s tveganji
Finančno svetovanje
 • Finančno načrtovanje
 • Planiranje likvidnosti in financiranja

Zgodovina

S svojim znanjem ter dolgoletnimi izkušnjami se osredotočamo na potrebe premožnejših strank. Skupina UniCredit ima že od nekdaj bogato tradicijo v Evropi, saj njeni začetki segajo v 15. stoletje.

 • Leta 1991 je UniCredit Bank v Sloveniji postala del zgodovine, ko sta avstrijska Länder Bank in Slovenijales d.d. Ljubljana ustanovili mešano družbo Länder Bank d.d. Ljubljana, ki je 1992 postala Bank Austria. 
 • Leta 1998 je prišlo do združitve Bank Austria in Creditanstalt, združena banka pa se je leta 2007 preimenovala v UniCredit Banka Slovenija d.d. 
 • V naše poslovanje vključujemo vrednote skupine UniCredit, ki predstavljajo dragoceno osnovo našega delovanja ter vašega zaupanja. Več kot 200.000 strank Privatnega bančništva skupine UniCredit iz vse Evrope zaupa našemu strokovnemu znanju in izkušnjam.

Globalna naložbena strategija

Naša odgovornost je, da vam zagotovimo neodvisen pogled na trge in v naložbene razrede.

Izkušeni strokovnjaki za naložbe, ki so zavezani razvoju GIS naložbenih strategij Privatnega bančništva UniCredit vsakodnevno analizirajo več kot 50 notranjih in zunanjih finančnih virov, kot so tržni podatki, globalne raziskave in poslovni trendi in vsak mesec določijo optimalno razporeditev sredstev za vse naše modelske portfelje, svetujejo strankam in upravljajo njihove portfelje.

Tudi v enoti Globalna naložbena strategija (GIS) v Sloveniji sledimo zastavljenim smernicam skupine UniCredit, njihovo znanje in izkušnje pa uspešno prenašamo na lokalni trg.

Logika

Logika osrednjega in satelitskega dela naložbe. Cilj osrednjega dela naložb je zagotoviti stabilno rast skozi daljše obdobje, satelitski del pa temelji na tržnih priložnostih, katerih cilj so višji donosi.

Strategija

Strategija, prilagojena vašim potrebam. V Privatnem bančništvu UniCredit Bank želimo vaše premoženje oplemenititi. Pri tem se osredotočamo na vaše želje in potrebe.

Razporeditev sredstev

Pri oblikovanju modelskih portfeljev se posvetimo tako procesu razporeditve sredstev kot tudi upravljanju s tveganji. Upoštevajoč vaše individualne cilje ter preference glede izpostavljenosti tveganju in časovnega horizonta, vam podamo jasna priporočila.

Pregledna poročila

Da bi vam pomagali pri sprejemanju boljših finančnih odločitev, analiziramo vsa finančna sredstva v vašem portfelju in v tem kontekstu izpostavimo prednosti in slabosti celotnega portfelja. Prizadevamo si za visoko stopnjo preglednosti v pripravljenih poročilih.

Spremljanje tveganja

Naši privatni bančniki vas obveščajo o tveganjih v vašem portfelju in vam po potrebi svetujejo, kako ta tveganja znižati. Redno uravnoteženje portfelja je bistvenega pomena za ohranjanje ciljnih profilov tveganja.

Ažurnost

Ažuren vpogled naših specialistov za naložbe. Rezultate našega strokovnega in sistematičnega naložbenega procesa občutite vsak mesec. Naši privatni bančniki z vami delijo tako odločitve, ki jih sprejme naš globalni naložbeni odbor, kot tudi informacije glede donosnosti in tveganj, povezanih z vašim portfeljem. S svojo strokovnostjo in znanjem vam zagotavljajo transparentnost storitev in doseganje rezultatov.

Vzajemni skladi

Obstaja veliko upraviteljev in skupin skladov, v katere lahko vlagate, a vprašanje je, katerim lahko zaupate.

V Privatnem bančništvu UniCredit Bank dolgoročno sodelujemo le s skrbno izbranimi partnerskimi investicijskimi družbami, ki imajo tri skupne značilnosti:

 1. So vodilne na mednarodnem področju upravljanja premoženja.
 2. Ponujajo široko paleto skladov, ki pokrivajo večino naložbenih razredov.
 3. In upravljajo sklade spotencialom, da postanejo najboljši v svojem razredu.

Kot stranka Privatnega bančništva UniCredit Bank ste tako deležni najvišje kakovosti in zanesljivosti naših izbranih partnerjev ter dostopa do najboljših skladov v posameznih naložbenih razredih in segmentih.

Postopek izbora

Vsak korak v postopku izbora vključuje celovito finančno in strokovno znanje ter izkušnje naših specialistov. Ko izbiramo sklad, iščemo takega, ki ponuja stabilno donosnost skozi daljše časovno obdobje in odlično razmerje med tveganjem in donosnostjo. Pri tem sledimo zelo jasnemu in sistematičnemu postopku, saj nam tak način izbora omogoča, da v vaše portfelje vključujemo le tiste sklade, ki so najboljši v svojem naložbenem razredu.

Upravljanje premoženja

Namenjeno je strankam, ki želijo del finančnih sredstev zaupati strokovnemu upravljanju UniCredit.

Skupaj s Privatnim bančnikom stranka izbere naložbeno strategijo, ki ustreza njenim osebnim potrebam, finančnim ciljem in odnosu do tveganja.

Različni tipi portfeljev omogočajo najti primerno rešitev za vse profile vlagateljev. Naši strokovnjaki skrbijo za naložbe in z rednim poročanjem strankam vzdržujejo stik z dogajanjem.

Druge investicije

Zavedamo se da so potrebe in želje naših strank zelo različne zato imamo v našem naboru tudi več osebno prilagojenih investicijskih možnosti.

Strukturirani produkti

Kot stranka Privatnega bančništva lahko dostopate do različnih strukturiranih produktov, predvsem certifikatov izdajatelja HVB. Kaj so »strukturirani produkti«? Ti inštrumenti so sestavljeni iz različnih finančnih inštrumentov, združenih v enega, ki ponuja posebne lastnosti, kot na primer:  v naprej znana donosnost ob različnih pogojih, določena stopnja zaščite glavnice, visoka fleksibilnost in velik razpon možnosti (posredno investiranje v posamično delnico, delniški indeks, valutna razmerja…).

Žlahtne kovine

Investiranje v žlahtne kovine.

Zlato

V oddelku privatnega bančništva vam ponujamo tudi možnost investiranja sredstev v žlahtne kovine - zlato. Izpostavljenost do zlata oz. samo investicijo lahko izvedete na več načinov:

 • Investiranje direktno v fizično zlato (zlate palice).
 • Investiranje v ETF vezan na zlato.
 • Investiranje v vzajemne sklade, ki imajo naložbe v zlatu.
 • Investiranje v vrednostne papirje povezane z zlatom (npr. delnice, ETF, sklade rudarskih podjetji…).
 • Investiranje v izvedene finančne inštrumente vezane na ceno zlata.

Volatilnost: dobra priložnost za nakup ali prodajo?

Volatilnost je v svetu finananc pogosto pojem, ki ga lahko definiramo kot statistično mero nihanja cene določenega vrednostnega papirja ali indexa.


Fiksen donos. Je to sploh mogoče?

Vsak konservativen vlagatelj ima željo po fiksnem donosu, ki je povsem neodvisen od tveganja.


So delniški trgi res tako kompleksni?

Skoraj vsak dan lahko v medijih zasledimo novice z borze in v želji, da bi jih lažje razumeli, bomo v članku razložili osnovne pojme za razumevanje delniških trgov.

Naročite povratni klic privatnega bančnika

Poklicali vas bomo. Posredujte nam svoje ime, kontaktni telefon in e-poštni naslov.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo