Press releases

Poslovanje z GBP poteka brez omejitev

27.6.2016

Poslovanje z valuto angleški funt ponovno poteka brez omejitev.

UniCredit Banka Slovenija d.d.

Spremenjen režim trgovanja z GBP

24.6.2016

23. junija 2016 so državljani Velike Britanije z referendumom izglasovali odločitev o izstopu države iz Evropske unije. Zaradi negotovosti glede postopka izstopa ter vplivov na gospodarsko in finančno okolje so danes finančni trgi ob odprtju izjemno zanihali.

V tako volatilnih razmerah so transakcije s tujimi valutami otežene, zato je UniCredit Banka Slovenija d.d. (v nadaljevanju: UniCredit Bank) začasno spremenila režim trgovanja z GBP. Po objavljeni tečajnici sklepamo le posle v vrednosti do 1.000 EUR. Za vse posle, ki vključujejo večje zneske, pa Banka kotira tečaj individualno glede na tržne razmere. Gotovinske transakcije so z GBP so do nadaljnjega ustavljene, razlika med nakupnim in prodajnim tečajem pa bo večja tudi za druge valute.

Banka bo tečaje spreminjala tekom dneva glede na razmere in jih sproti objavljala v tečajni listi. O morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

 

UniCredit že tretje leto zapored najboljša banka za skrbniške storitve v Sloveniji

18.5.2016

Revija Global Finance imenovala najboljše ponudnike skrbniških storitev na svetu

Skupina UniCredit prejela priznanje na ravni SVE regije in naziv najboljša banka za skrbniške storitve v 6 državah

13. maja 2016 je v New Yorku revija Global Finance razglasila najboljše ponudnike skrbniških storitev v letu 2016 na svetovni ravni.

UniCredit Banka Slovenija d.d. je že tretje leto zapored prejela priznanje za najboljšega Ponudnika skrbniških storitev v Sloveniji, medtem ko je priznanje za leto 2016 prejela tudi skupina UniCredit za svoje poslovanje na področju CEE regije. Poleg banke v Sloveniji so istoimensko priznanje prejele še članice skupine UniCredit v Avstriji, Bolgariji, Češki Republiki, na Madžarskem in v Srbiji.

Uredništvo revije Global Finance je z uporabo tržnih raziskav, mnenj strokovnjakov, virov in podatkov, ki so jih posredovale banke, izbrala institucije, ki zagotavljajo najboljše storitve na lokalnih trgih in v regijah. Njihovi kriteriji so bili: odnosi s strankami, kakovost storitev, konkurenčne cene, prilagajanje ponudbe individualnim zahtevam strank, tehnološke platforme, podpora strankam po izvedeni poravnavi, načrt neprekinjenega poslovanja in poznavanje lokalnih predpisov in praks.

Joseph D. Giarraputo, založnik in glavni urednik revije Global Finance: "Ponudniki storitev, povezanih z vrednostnimi papirji, se soočajo s spremenljivim globalnim okoljem. Nekatera velika podjetja se umikajo ali pa združujejo svoje poslovanje na izbranih trgih, drugi, prav tako uveljavljeni svetovni igralci na tem trgu, pa poskušajo zapolniti vrzel, ki po njihovem umiku ostane. Globalni investitorji in institucije želijo sodelovati s podjetji, ki so najvarnejši in imajo najbolj poglobljeno poznavanje lokalnih trgov in lokalne regulative. Z našimi priznanji ocenjujemo ponudnike in izberemo tiste, ki ponujajo najboljše storitve na področju vrednostnih papirjev na vse bolj kompleksnih globalnih trgih."

Elmedina Garibović, vodja skrbniških storitev v UniCredit Bank: »UniCredit Bank je bila prva banka, ki je v Sloveniji začela tržiti skrbniške storitve. Leta 1996 smo ponudili skrbniške storitve vsem tujim portfeljskim vlagateljem in na tem področju zavzeli največji tržni delež na slovenskem trgu vrednostnih papirjev. Še danes smo za tuje investitorje prva izbira na področju skrbniških storitev, skupno pa med vodilnimi ponudniki na trgu. Obsežna mreža skupine UniCredit nam omogoča hitro opravljanje storitev po konkurenčnih cenah in visoko zadovoljstvo strank.«

Skrbniške storitve omogočajo varno hrambo in poravnavo vrednostnih papirjev ter denarja doma in v tujini. Vključujejo pa tudi dodatne storitve v zvezi z vrednostnimi papirji kot so odpiranje računov pri depozitarjih, obveščanje o korporativnih akcijah, informiranje na področju davkov, izplačila dohodkov iz naslova vrednostnih papirjev...

Skupina UniCredit

UniCredit je ena vodilnih evropskih komercialnih bank z močnimi koreninami v 16 evropskih državah. Naša poslovna mreža pokriva približno 50 trgov, šteje več kot 7.000 poslovnih enot in več kot 125.000 sodelavcev (podatki na 31. december 2015).

V regiji srednje in vzhodne Evrope skupina UniCredit upravlja razvejano mednarodno bančno mrežo z več kot 3.000 poslovalnicami (vključno s Turčijo).

Skupina deluje v naslednjih državah: Avstrija, Azerbajdžan, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Republika Češka, Nemčija, Madžarska, Italija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija in Turčija.

 

Emeafinance: UniCredit najboljša tuja banka v Sloveniji

6.7.2015

Finančna revija Emeafinance je za leto 2014 podelila evropske bančne nagrade. Med drugim je bila skupina UniCredit izbrana za »Najboljšo banko v državah CEE in CIS«, UniCredit Bank v Sloveniji pa je bila izbrana za najboljšo tujo banko v Sloveniji. Skupno so skupini UniCredit podelili 11 priznanj za dosežke.

Več o tem lahko odprete in prenesete tukaj.

Napotki Združenja bank Slovenije o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami ter uporabi POS terminalov in bankomatov

Več o tem lahko odprete in prenesete tukaj.

Zasadili 1.800 bukev v okolici Logatca

15.4.2015

Marsikdo se z nostalgijo spominja, kako smo včasih znali združiti moči za pomoč pri obnovi. Zgradili smo avtoceste, železnice, tovarne... ni je bilo stvari, ki se je nismo lotili, čeprav znanja o tem pravzaprav nismo imeli. S solidarnostjo smo gradili mostove med ljudmi in jih povezovali v fizičnem in simbolnem smislu. Lani je Slovenijo prizadela ujma. Mnogo gozdov, ki nam dajejo svež zrak, les in nenazadnje možnost oddiha v naravi, je bilo uničenih. Pogled na škodo, ki še ni povsem odpravljena, še danes vzbudi nelagodje.

Sodelavci UniCredit Bank želimo pomagati. Z donacijo smo kupili 3.500 sadik dreves, s katerimi bi radi ustvarili temelje za nov gozd.

V soboto je naša 100-članska delovna brigada, v katero so se združili sodelavci UniCredit Bank, stranke in poslovni partnerji med njimi tudi podjetje Mikrocop (ki je tudi samo doniralo 2.500 sadik), pod vodstvom predstavnikov Zavoda za gozdove in tabornikov, posadila 1.800 bukev v okolici Logatca. Vreme nam je šlo na roko in nas grelo medtem ko smo dobre 4 ure vihteli krampe ter delali prostor za nove sadike. Lokalno podjetje Zavas nam je priskočilo na pomoč z diskontno ceno delovnih rokavic, saj so bili v ekipi tudi člani, ki niso vajeni tovrstnega dela, in otroci, Laško pa je prispevalo vodo, da grla niso bila suha.

Vsak član delovne brigade bo v zahvalo za pomoč dobil osebni certifikat, s katerim prevzema botrstvo enega mladega drevesa.

Tudi s tovrstnimi akcijami dokazujemo, da znamo stopiti skupaj za dober namen.

 

Callback Request

Please contact us if you have any questions! Fill the simple form below and we will contact you shortly.

Please, click the reCAPTCHA checkbox before submit the form.
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo