Več informacij

O skupini UniCredit

Naša strategija je jasna in dolgoročna: UniCredit je in bo ostala uspešna, vseevropska skupina s preprostim modelom komercialnega bančništva, integriranim poslovanjem s podjetji in investicijskim bančništvom ter razvejano mrežo v Zahodni, Srednji in Vzhodni Evropi.

Našim strankam zagotavljamo lokalno znanje in mednarodne izkušnje. Zaupa nam 26 milijonov strank, katerim omogočamo dostop do vodilnih lokalnih bank na 14 ključnih trgih: Italija, Nemčija, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija in Turčija. UniCredit posluje v mednarodni mreži predstavništev in podružnic ter služi strankam v drugih 18 državah po vsem svetu.

Enostavna, uspešna vseevropska komercialna banka

V skladu z našo strategijo "ena banka, ena UniCredit" celotna Skupina na vseh trgih in poslovnih divizijah deluje kot ena ekipa, z namenom spreminjanja izzivov v priložnosti.


Naše prednosti so

Opomba
Podatki z 31. marca 2018.

Poljska: UniCredit (»UCG«) je 8. decembra 2016 sklenila zavezujočo pogodbo z družbo PZU SA in PFR (Poljski razvojni sklad) za prodajo 32,8-odstotnega deleža v Bank Pekao (Poljska), istega dne je tudi objavila, da bo preostalih 7,3% prodala prek transakcije na trgu. V CEE diviziji je vključenih le 11 držav, v katerih Skupina posluje prek poslovalnic. V skladu s tem Azerbajdžan, Estonija, Latvija in Litva niso vključene v omenjen seznam.

Spinning wheel animation

Loading