Sporočila za javnost

2019

UniCredit s strani Global Finance že deseto leto zapored imenovana za najboljšo skrbniško banko v Srednji in Vzhodni Evropi ter na še šestih lokalnih trgih

Že šesto leto zapored nagrada za najboljše skrbniške storitve v Sloveniji.     

Skupina UniCredit prejela priznanje na ravni SVE regije in naziv najboljša banka za skrbniške storitve na 6 lokalnih trgih; v Avstriji, Srbiji, Bulagriji, na Češkem, Madžarskem ter v Sloveniji.

Več >>

Marco Esposito imenovan kot novi Predsednik uprave (CEO) UniCredit Banka Slovenija d.d.

Nadzorni svet UniCredit Banka Slovenija d.d. je potrdil imenovanje Marca Esposita kot novega predsednika uprave (CEO) banke, pod pogojem odobritve imenovanja s strani Evropske Centralne Banke. Funkcijo bo nastopil s 1. junijem 2019, po odobritvi regulatorja.

Več >>

UniCredit podpisala mednarodni sporazum za okrepitev dialoga o človekovih pravicah in temeljnih pravicah delavcev

Sporazum potrjuje zavezanost skupine UniCredit najvišjim mednarodnim standardom na tem področju in temelji na prejšnjih deklaracijah, ki jih je Banka podpisala z Evropskim svetom delavcev (UEWC). Globalni okvirni sporazum sta podpisala generalni direktor UniCredit Jean Pierre Mustier in generalna sekretarka UNI Global Union Christy Hoffman na rednem zasedanju Evropskega sveta delavcev, ki se je odvijalo 22. januarja 2019.

2018

Regija Srednje in Vzhodne Evrope bo tudi v letu 2019 ohranila zmerno gospodarsko rast

Skupina UniCredit je na delavnici, ki jo je gostil letni forum Euromoney CEE na Dunaju, predstavila svoje dolgoročne strateške vidike za regijo in ključne dejavnike rasti.

 • Tudi v letu 2019 je v Srednji in Vzhodni Evropi pričakovana zmerna gospodarska rast
 • Ključna gonila rasti bodo potrošnja, tuje neposredne investicije, sredstva EU in digitalna preobrazba
 • Bančništvo v Srednji in Vzhodni Evropi ima velik potencial
 • Regija Srednje in Vzhodne Evrope ostaja pomemben dejavnik rasti za UniCredit

UniCredit je na letošnjem Euromoney forumu gostila delavnico o potencialih in pričakovanjih za regijo Srednje in Vzhodne Evrope (SVE), ki temelji na strokovnem znanju skupine UniCredit, strateških raziskavah in rednem spremljanju tržišč SVE. V nadaljevanju je na voljo več podrobnosti o obravnavanih temah.

UniCredit predstavlja mednarodno festivalsko turnejo Filharmoničnega orkestra iz milanske Scale v avgustu in septembru
 • Sedem koncertov v sedmih mestih v Sloveniji, Nemčiji, Švici, Avstriji in Italiji
 • v Ljubljani koncert 30. avgusta
 • neodvisni orkester s simfoničnim repertoarjem
Zadnji del mednarodne turneje slovitega filharmoničnega orkestra milanske Scale v letu 2018 se bo začel 30. avgusta v Ljubljani in zaključil 17. septembra v Veroni. Orkester bo odigral sedem koncertov v sedmih mestih po Sloveniji, Nemčiji, Švici, Avstriji in Italiji. Gre za zadnji del mednarodne turneje pod taktirko Christopha Eschenbacha in Myung-Whun Chung. V Ljubljani se bo kot solist na klavirju predstavil mladi virtuoz Jan Lisiecki.

V zadnjih letih Filarmonica della pogosto nastopa na mednarodnih turnejah in svojo bogato zgodovino praznuje z nastopi na priznanih koncertnih dvoranah in festivalih po vsem svetu.

UniCredit kot partner podpira milanski filharmonični orkester iz Scale že od 2000, leta 2003 pa je postala glavni sponzor orkestra. Jean Pierre Mustier, direktor UniCredit in predsednik Filarmonica della Scala, je ob tem povedal: »Podpiranje kulture in talentov je ključni del različnih pobud, s katerimi UniCredit prispeva k skupnostim, v katerih delujemo. Najpomembnejši del partnerstva med UniCredit in Filarmonica je, da imamo isti cilj: zagotoviti izjemne izkušnje v okolju, katerega del smo, ter spodbujati povezanost in občutek družbene pripadnosti. Skupaj želimo klasično glasbo približati širši in raznoliki javnosti, izobražujemo naslednjo generacijo koncertnih obiskovalcev in spodbujamo vključenost in blaginjo naših skupnosti."

Program

Sloviti filharmonični orkester bo na evropskih poletnih festivalih nastopil pod taktirko dveh priznanih dirigentov Christopha Eschenbacha in Myung-Whun Chunga. V Ljubljani se bo kot solist na klavirju predstavil mladi virtuoz Jan Lisiecki.Gre za zadnji del mednarodne turneje v letu 2018. Novo mednarodno turnejo bo orkester začel že 23. Januarjem 2018 v Madridu in jo zgodaj junija zaključil v Bade-Badnu.

O UniCredit

UniCredit je in uspešna, vseevropska skupina s preprostim modelom komercialnega bančništva, integriranim poslovanjem s podjetji in investicijskim bančništvom ter razvejano mrežo v Zahodni, Srednji in Vzhodni Evropi. Zaupa nam 26 milijonov strank, ki jim zagotavljamo lokalno znanje in mednarodne izkušnje ter dostop do vodilnih lokalnih bank na 14 ključnih evropskih trgih ter v drugih 18 državah po vsem svetu.


UniCredit že peto leto zapored najboljša banka za skrbniške storitve v Sloveniji
 • Revija Global Finance imenovala najboljše ponudnike skrbniških storitev na svetu.
 • Skupina UniCredit prejela priznanje na ravni SVE regije in naziv najboljša banka za skrbniške storitve v 5 državah.

Maja 2018 je v New Yorku revija Global Finance razglasila najboljše ponudnike skrbniških storitev v letu 2018 na svetovniravni.

UniCredit Banka Slovenija d. d. je že peto leto zapored prejela priznanje za najboljšega Ponudnika skrbniških storitev vSloveniji, medtem ko je priznanje že tretje leto zapored prejela tudi skupina UniCredit za svoje poslovanje na področjuCEE regije. Poleg banke v Sloveniji so istoimensko priznanje prejele še članice skupine UniCredit v Avstriji, Bolgariji, ČeškiRepubliki in v Srbiji.

Uredništvo revije Global Finance je z uporabo tržnih raziskav, mnenj strokovnjakov, virov in podatkov, ki so jih posredovalebanke, izbrala institucije, ki zagotavljajo najboljše storitve na lokalnih trgih in v regijah. Njihovi kriteriji so bili: odnosi sstrankami, kakovost storitev, konkurenčne cene, prilagajanje ponudbe individualnim zahtevam strank, tehnološkeplatforme, podpora strankam po izvedeni poravnavi, načrt neprekinjenega poslovanja in poznavanje lokalnih predpisovin praks. V izboru so upoštevali tudi mnenja uporabnikov skrbniških storitev.

Elmedina Garibović, vodja skrbniških storitev v UniCredit Bank: »UniCredit Bank je bila prva banka, ki je v Sloveniji začelatržiti skrbniške storitve. Leta 1996 smo ponudili skrbniške storitve vsem tujim portfeljskim vlagateljem in na tem področjuzavzeli največji tržni delež na slovenskem trgu vrednostnih papirjev. Še danes smo za tuje investitorje prva izbira napodročju skrbniških storitev. Obsežna mreža skupine UniCredit nam omogoča hitro opravljanje storitev po konkurenčnihcenah in visoko zadovoljstvo strank.«

Skrbniške storitve omogočajo varno hrambo in poravnavo vrednostnih papirjev ter denarja doma in v tujini. Vključujejo pa tudidodatne storitve v zvezi z vrednostnimi papirji kot so odpiranje računov pri depozitarjih, obveščanje o korporativnih akcijah,informiranje na področju davkov, izplačila dohodkov iz naslova vrednostnih papirjev ...

UniCredit podpisala partnerstvo z Allianzom in Generali v srednji in vzhodni Evropi (CEE)

Sporočilo za javnost si lahko preberete tukaj.

2017

UniCredit je za glavnega ekonomista za Srednjo in Vzhodno Evropo imenoval Dana Bucsa

Sporočilo za javnost si lahko preberete tukaj.

Uradni rezultati skupine UniCredit za tretje četrtletje

Sporočilo za javnost si lahko preberete tukaj.

Preliminarni rezultati skupine UniCredit za tretje čertletje 2017

Sporočilo za javnost si lahko preberete tukaj.

UniCredit odpira poslovalnico v Abu Dhabiju

Sporočilo za javnost si lahko preberete tukaj.

UniCredit predstavila 100-odstotno digitalno odprtje bančnega računa

UniCredit Banka Slovenija d.d. oktobra 2017 kot prva slovenska banka uvedla 100-odstotno digitalno odprtje računa z video klicem in elektronskim podpisom. Sporočilo za javnost si lahko preberete tukaj.

UniCredit Hackathon

UniCredit Bank v sodelovanju z ABC Pospeševalnikom organizira prvi UniCredit Hackathon CEE, ki se bo odvijal v Ljubljani 2. in 3. septembra 2017.

UniCredit že četrto leto zapored najboljša banka za skrbniške storitve v Sloveniji
UniCredit Banka Slovenija d.d. - letno poročilo za leto 2016

UniCredit Banka Slovenija d.d., hčerinska družba skupine UniCredit, je objavila letno poročilo o svojem poslovanj v letu 2016.

2016

UniCredit prodala portfelj slabih terjatev

UniCredit Banka Slovenija d.d., hčerinska družba skupine UniCredit, je prodala svoj nedelujoč portfelj slabih terjatev, sestavljen iz zavarovanih in nezavarovanih posojil, danih podjetjem in fizičnim osebam. Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete v pripetem dokumentu.

UniCredit izbrala podjetji MSIN in Inea za program ELITE Londonske borze 30.11.2016

Program ELITE, ki je nastal v sodelovanju z Londonsko borzo, pomaga pri rasti podjetjem iz Srednje in Vzhodne Evrope ter ustvarja podporno mrežo za ambiciozna mala in srednje velika podjetja v mreži UniCredit CEE. Slovenski podjetji MSIN d.o.o. ter INEA d.o.o. sta med štirimi novo izbranimi podjetji za UniCredit CEE Lounge ELITE program.


Več informacij.Najava predstavitve strateškega pregleda Skupine v Londonu
Rezultati poslovanja UniCredit Banka Slovenija d.d. v prvem polletju 2016
Rezultati poslovanja skupine UniCredit v prvem polletju 2016

Več v pripetem dokumentu.

Nova imenovanja v skupini UniCredit

Več v pripetem dokumentu.

Rezultati obremenitvenih testov skupine UniCredit

Skupina UniCredit je objavila rezultate obremenitvenih testov in pregleda kakovosti sredstev bank članic.

Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete na povezavi.

Poslovni rezultati UniCredit Banka Slovenija d.d. za leto 2015
Poslovni rezultati skupine UniCredit za leto 2015
Nagradni natečaj za razvijalce finančnih aplikacij
 • On-line tekmovanje za razvijalce finančnih aplikacij in start up podjetja.
 • Glavna nagrada 50.000 evrov.

Skupina UniCredit je skupaj z UniCredit Business Integrated Solutions, podjetjem za globalne storitve, razpisala mednarodno nagrado 2016 Appathon. UniCredit je prva banka, ki je pred tremi leti začela s to pobudo.

Na natečaju lahko sodelujejo ekipe razvijalcev finančnih aplikacij in start up podjetja iz vse Evrope. Pogoj za sodelovanje je odlično poznavanje evropske regulative PSD2, obvladovanje tematike elektronske denarnice ter področja obdelave Big Data.

Za glavno nagrado se bodo potegovale prijavljene aplikacije, ki odražajo najnovejše trende tehnologije, vključujejo biometrične podatke, umetno inteligenco in bančništvo preko družbenih medijev.

Letošnje prijave za natečaj Appathon poteka izključno preko spletne strani http://www.appathon.eu/, kjer so na voljo navodila in podrobnosti natečaja, rok za prijavo pa je 13. julij 2016.

V prvem krogu bo izbranih deset ekip, ki bodo svojo tehnološko rešitev predstavile 20. julija v prostorih UniCredit Tower v Milanu, kjer bo vodstvo skupine UniCredit izbralo zmagovalno ekipo.
Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado v obliki paketa za sodelovanje v vrednosti 50.000 evrov, ostali finalisti pa prejmejo darila.

Kontakt:

Media Relations

Tel.: +39 02 88623569

e-naslov: mediarelations@unicredit.eu

PDF dokument

Poslovanje z GBP poteka brez omejitev

27.6.2016

Poslovanje z valuto angleški funt ponovno poteka brez omejitev.

UniCredit Banka Slovenija d.d.

Spremenjen režim trgovanja z GBP

24.6.2016

23. junija 2016 so državljani Velike Britanije z referendumom izglasovali odločitev o izstopu države iz Evropske unije. Zaradi negotovosti glede postopka izstopa ter vplivov na gospodarsko in finančno okolje so danes finančni trgi ob odprtju izjemno zanihali.

V tako volatilnih razmerah so transakcije s tujimi valutami otežene, zato je UniCredit Banka Slovenija d.d. (v nadaljevanju: UniCredit Bank) začasno spremenila režim trgovanja z GBP. Po objavljeni tečajnici sklepamo le posle v vrednosti do 1.000 EUR. Za vse posle, ki vključujejo večje zneske, pa Banka kotira tečaj individualno glede na tržne razmere. Gotovinske transakcije so z GBP so do nadaljnjega ustavljene, razlika med nakupnim in prodajnim tečajem pa bo večja tudi za druge valute.

Banka bo tečaje spreminjala tekom dneva glede na razmere in jih sproti objavljala v tečajni listi. O morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

UniCredit poenostavlja organizacijsko strukturo

Upravni odbor skupine UniCredit je potrdil novo organizacijsko strukturo z namenom poenostavitve delovanja Skupine, učinkovitejše operativne izvedbe, jasne razdelitve vlog in povečanja odgovornosti vodstva ter skrajšanja rokov poročanja in sprejemanja odločitev. Sprememba bo stopila v veljavo 1. septembra 2016.

Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete v pripetem dokumentu.

UniCredit, Santander in Sherbrooke ustavile pogovore o združitvi

Skupina UniCredit je danes objavila dogovor z bankama Santander S.A. in Sherbrooke Acquisition Corp SPC, da prekine dogovor, sklenjen 11. november 2015, ki se nanaša na poslovno združitev vzajemnega sklada Pioneer Investments in Santander Upravljanje Sredstev.
Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete v pripetem dokumentu.

2015

UniCredit že tretje leto zapored najboljša banka za skrbniške storitve v Sloveniji

18.5.2016

Revija Global Finance imenovala najboljše ponudnike skrbniških storitev na svetu

Skupina UniCredit prejela priznanje na ravni SVE regije in naziv najboljša banka za skrbniške storitve v 6 državah

13. maja 2016 je v New Yorku revija Global Finance razglasila najboljše ponudnike skrbniških storitev v letu 2016 na svetovni ravni.

UniCredit Banka Slovenija d.d. je že tretje leto zapored prejela priznanje za najboljšega Ponudnika skrbniških storitev v Sloveniji, medtem ko je priznanje za leto 2016 prejela tudi skupina UniCredit za svoje poslovanje na področju CEE regije. Poleg banke v Sloveniji so istoimensko priznanje prejele še članice skupine UniCredit v Avstriji, Bolgariji, Češki Republiki, na Madžarskem in v Srbiji.

Uredništvo revije Global Finance je z uporabo tržnih raziskav, mnenj strokovnjakov, virov in podatkov, ki so jih posredovale banke, izbrala institucije, ki zagotavljajo najboljše storitve na lokalnih trgih in v regijah. Njihovi kriteriji so bili: odnosi s strankami, kakovost storitev, konkurenčne cene, prilagajanje ponudbe individualnim zahtevam strank, tehnološke platforme, podpora strankam po izvedeni poravnavi, načrt neprekinjenega poslovanja in poznavanje lokalnih predpisov in praks.

Joseph D. Giarraputo, založnik in glavni urednik revije Global Finance: "Ponudniki storitev, povezanih z vrednostnimi papirji, se soočajo s spremenljivim globalnim okoljem. Nekatera velika podjetja se umikajo ali pa združujejo svoje poslovanje na izbranih trgih, drugi, prav tako uveljavljeni svetovni igralci na tem trgu, pa poskušajo zapolniti vrzel, ki po njihovem umiku ostane. Globalni investitorji in institucije želijo sodelovati s podjetji, ki so najvarnejši in imajo najbolj poglobljeno poznavanje lokalnih trgov in lokalne regulative. Z našimi priznanji ocenjujemo ponudnike in izberemo tiste, ki ponujajo najboljše storitve na področju vrednostnih papirjev na vse bolj kompleksnih globalnih trgih."

Elmedina Garibović, vodja skrbniških storitev v UniCredit Bank: »UniCredit Bank je bila prva banka, ki je v Sloveniji začela tržiti skrbniške storitve. Leta 1996 smo ponudili skrbniške storitve vsem tujim portfeljskim vlagateljem in na tem področju zavzeli največji tržni delež na slovenskem trgu vrednostnih papirjev. Še danes smo za tuje investitorje prva izbira na področju skrbniških storitev, skupno pa med vodilnimi ponudniki na trgu. Obsežna mreža skupine UniCredit nam omogoča hitro opravljanje storitev po konkurenčnih cenah in visoko zadovoljstvo strank.«

Skrbniške storitve omogočajo varno hrambo in poravnavo vrednostnih papirjev ter denarja doma in v tujini. Vključujejo pa tudi dodatne storitve v zvezi z vrednostnimi papirji kot so odpiranje računov pri depozitarjih, obveščanje o korporativnih akcijah, informiranje na področju davkov, izplačila dohodkov iz naslova vrednostnih papirjev...

Skupina UniCredit

UniCredit je ena vodilnih evropskih komercialnih bank z močnimi koreninami v 16 evropskih državah. Naša poslovna mreža pokriva približno 50 trgov, šteje več kot 7.000 poslovnih enot in več kot 125.000 sodelavcev (podatki na 31. december 2015).

V regiji srednje in vzhodne Evrope skupina UniCredit upravlja razvejano mednarodno bančno mrežo z več kot 3.000 poslovalnicami (vključno s Turčijo).

Skupina deluje v naslednjih državah: Avstrija, Azerbajdžan, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Republika Češka, Nemčija, Madžarska, Italija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija in Turčija.

 

Emeafinance: UniCredit najboljša tuja banka v Sloveniji

6.7.2015

Finančna revija Emeafinance je za leto 2014 podelila evropske bančne nagrade. Med drugim je bila skupina UniCredit izbrana za »Najboljšo banko v državah CEE in CIS«, UniCredit Bank v Sloveniji pa je bila izbrana za najboljšo tujo banko v Sloveniji. Skupno so skupini UniCredit podelili 11 priznanj za dosežke.

Več o tem lahko odprete in prenesete tukaj.

Napotki Združenja bank Slovenije o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami ter uporabi POS terminalov in bankomatov

Več o tem lahko odprete in prenesete tukaj.

Zasadili 1.800 bukev v okolici Logatca

15.4.2015

Marsikdo se z nostalgijo spominja, kako smo včasih znali združiti moči za pomoč pri obnovi. Zgradili smo avtoceste, železnice, tovarne... ni je bilo stvari, ki se je nismo lotili, čeprav znanja o tem pravzaprav nismo imeli. S solidarnostjo smo gradili mostove med ljudmi in jih povezovali v fizičnem in simbolnem smislu. Lani je Slovenijo prizadela ujma. Mnogo gozdov, ki nam dajejo svež zrak, les in nenazadnje možnost oddiha v naravi, je bilo uničenih. Pogled na škodo, ki še ni povsem odpravljena, še danes vzbudi nelagodje.

Sodelavci UniCredit Bank želimo pomagati. Z donacijo smo kupili 3.500 sadik dreves, s katerimi bi radi ustvarili temelje za nov gozd.

V soboto je naša 100-članska delovna brigada, v katero so se združili sodelavci UniCredit Bank, stranke in poslovni partnerji med njimi tudi podjetje Mikrocop (ki je tudi samo doniralo 2.500 sadik), pod vodstvom predstavnikov Zavoda za gozdove in tabornikov, posadila 1.800 bukev v okolici Logatca. Vreme nam je šlo na roko in nas grelo medtem ko smo dobre 4 ure vihteli krampe ter delali prostor za nove sadike. Lokalno podjetje Zavas nam je priskočilo na pomoč z diskontno ceno delovnih rokavic, saj so bili v ekipi tudi člani, ki niso vajeni tovrstnega dela, in otroci, Laško pa je prispevalo vodo, da grla niso bila suha.

Vsak član delovne brigade bo v zahvalo za pomoč dobil osebni certifikat, s katerim prevzema botrstvo enega mladega drevesa.

Tudi s tovrstnimi akcijami dokazujemo, da znamo stopiti skupaj za dober namen.

 

Naročite povratni kontakt

Kontaktirali vas bomo. Posredujte nam svoje ime, kontaktni telefon in e-poštni naslov.

Spinning wheel animation

Loading