Obvestilo o uporabi piškotkov na spletnih straneh UniCredit Bank Slovenija d.d.

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Kaj je »piškotek«?

Spletne strani, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo storitev uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo.

Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Piškotki na spletni strani www.unicreditbank.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani. Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

Če so piškotki onemogočeni, nekatere funkcije ne bodo delovale pravilno in popolna funkcionalnost spletnih strani ni več na voljo.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani

Nujno potrebne piškotke bomo na vašo napravo vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke uvrščamo piškotke, ki vam omogočajo dostop do spletne strani, delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

Lastni analitični piškotki

So piškotki, katerih upravljavec je podjetje UniCredit Bank Slovenija d.d. in jih neposredno namešča naša spletna stran. Vsi morebitni podatki, ki jih ti piškotki zberejo, so varno hranjeni s pomočjo digitalne infrastrukture podjetja UniCredit Bank Slovenija d.d.

Drugi lastni analitični piškotki

To so analitični in funkcijski piškotki, katerih upravljavec je podjetje UniCredit Bank Slovenija d.d. in jih neposredno namešča naša spletna stran. Podatki, ki se zbirajo prek drugih lastnih piškotkov, so na voljo tudi ponudniku storitve, prek katerega izvajamo merjenje obiska in uporabe naše spletne strani.

Piškotki tretjih oseb

Med piškotke tretjih oseb spadajo analitični in funkcijski piškotki, ki jih na vašo napravo nameščajo druga podjetja, kot so Facebook Inc. in Google Inc. Ti piškotki vam omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na naši strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev.

Oglaševalski piškotki

So piškotki, ki anonimno spremljajo vašo uporabo naše spletne strani in nam omogočajo prilagojeno prikazovanje oglasov za naše storitve, glede na vaš izkazan interes. Piškotki vas ne identificirajo in ne prepoznajo posameznega uporabnika spleta ampak zgolj anonimno identificirajo uporabnika in njegovo obnašanje na spletu. Piškotki se nameščajo ob vsakem obisku, za oglaševanje pa jih bomo uporabili samo v primeru vašega izrecnega privoljenja.

Načini nameščanja piškotkov na naši spletni strani

Nameščanje nujnih piškotkov

Nujne piškotke naša spletna stran na vašo napravo namešča ob vsakem obisku in jih ni mogoče zavrniti. Brez teh piškotkov stran ne bo pravilno delovala, hkrati pa ne služijo nobeni obliki spremljanja vaših aktivnosti na naši spletni strani, zato ne spadajo med invazivne piškotke.

Nameščanje osnovnih lastnih analitičnih piškotkov

Naši lastni analitični piškotki se na vašo napravo namestijo takoj, ko prispete na našo spletno stran, in se nameščajo vedno, razen v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov izberete možnost »Se ne strinjam«. Lastni analitični piškotki ne zbirajo podatkov, ki bi omogočali vašo identifikacijo. Varovanje vaše zasebnosti zagotavljamo s kodiranjem vašega IP naslova, tako da vaše naprave na podlagi zbranih podatkov ni mogoče izslediti. Prav tako podatkov zbranih prek naših lastnih analitičnih piškotkov ne delimo s tretjimi osebami.

Nameščanje drugih lastnih analitičnih piškotkov

Drugi lastni analitični piškotki se na vašo napravo nameščajo le, kadar to izrecno dovolite z izbiro možnosti »Strinjam se« v nastavitvah nameščanja piškotkov na naši spletni strani. Drugi lastni analitični piškotki skrbijo za delovanje nekaterih funkcionalnosti na naši spletni strani in za analizo vaše uporabe teh funkcionalnosti. Podatki zbrani prek teh piškotkov so na voljo le podjetju UniCredit Bank Slovenija d.d.

Nameščanje piškotkov tretjih oseb

Piškotki tretjih oseb se nameščajo le, kadar to izrecno dovolite z izbiro možnosti »Strinjam se« v nastavitvah nameščanja piškotkov na naši spletni strani. V okviru piškotkov tretjih oseb ponujamo še boljšo uporabniško izkušnjo, deljenje vsebin skozi različna socialna omrežja kot tudi prilagajanje ponudbe glede na vaše želje in potrebe zbrane skozi predhodno brskanje po spletu. Podatki zbrani prek teh piškotkov so na voljo podjetju UniCredit Bank Slovenija d.d. in ponudnikom storitev.

Nameščanje oglaševalskih piškotkov

Oglaševalski piškotki se bodo na vašo napravo nameščali takoj, ko prispete na našo spletno stran in se nameščajo vedno, razen v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov izberete možnost »Se ne strinjam«. Kljub temu, da se na vašo napravo nameščajo pa podatki, ki jih izberejo ne bodo uporabljeni, razen v primeru, da izberete možnost »Strinjam se« in nam tako dovolite oglaševanje s pomočjo podatkov, ki jih ti piškotki zberejo.

Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Uporabniku je omogočeno, da sprejme ali zavrne vse piškotke na obiskanih spletnih straneh, pri čemer je treba upoštevati, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke oziroma, da njihovo uporabo blokira tako, da spremeni nastavitve v svojem internetnem brskalniku. Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. Piškotke, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljanju drugih ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika.

Če so piškotki onemogočeni, nekatere funkcije in popolna funkcionalnost spletnih strani ni več na voljo oziroma ne bodo delovale pravilno.

Več o piškotkih si lahko preberete na www.allaboutcookies.org.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

Spinning wheel animation

Loading