“Naš uspeh je odvisen od naših zaposlenih, zato v skupini UniCredit postavljamo dobro počutje, blaginjo in kakovost življenja sodelavcev v osrčje naše strategije, tako osebne kot profesionalne. Podpiramo iniciative, ki temeljijo na spoštovanju in vključenosti, z namenom ustvarjanja pozitivnega delovnega okolja, v katerem se vsakdo lahko dokaže in uresniči svoje potrebe.”

Paolo Cornetta, vodja Upravljanja s človeškimi viri v skupini UniCredit 

 


Skupina UniCredit si prizadeva biti eden najboljših delodajalcev v evropskem finančnem sektorju.

Verjamemo, da pozitivno delovno okolje, ki temelji na spoštovanju, omogoča prav vsakemu sodelavcu, da po svojih najboljših močeh prispeva pri doseganju tistega, kar je resnično pomembno.

Da bi izboljšali kakovost življenja naših sodelavcev in jih podprli v najbolj pomembnih trenutkih njihovega življenja, smo v 16 državah uvedli 250 programov, usmerjenih v povečanje blaginje v podjetju.

Naša zaveza temelji na treh ključnih stebrih: ravnovesje med zasebnim in profesionalnim življenjem, dobro počutje in skrb za sodelavce.
Pripravljamo pa se na uresničitev še dodatnih pobud.

Programi za povečanje blaginje v podjetju so na voljo poleg že obstoječih ugodnosti na področju zdravstvenega varstva, zavarovanj, finančnih in bančnih ugodnosti, ki se razlikujejo med državami.

 

Stebri naše korporativne blaginje

UniCredit je globalna banka, zato so ideje, ki poganjajo naše programe korporativne blaginje, povsod enake. Prav zaradi teh stebrov smo bili leta 2020 imenovani za najboljšega delodajalca v Evropi.

 

  • Fleksibilnost

Fleksibilnost nam omogoča, da kar najbolje upravljamo z delovnim časom. Omogočamo fleksibilen delovni čas, delo na daljavo in krajši delovnik. Fleksibilnost za nas pomeni tudi doseganje ravnovesja med profesionalnim in zasebnim življenjem. Sodelavcem omogočamo plačan dopust, ki spoštuje hitre kulturološke spremembe in je enako dostopen vsem oblikam družin. Plačan dopust vključuje porodniški dopust, očetovski dopust in dopust za nego otroka, pa tudi dovoljenja za odsotnost ob pomembnih življenjskih dogodkih, kot so rojstvo otroka, poroka, selitev in izobraževanje.

 

  • Dobro počutje

Poleg ostalih ugodnosti na področju zdravja, ponujamo širok nabor programov, povezanih z zdravim načinom življenja, ki obsegajo teme kot so zdrava prehrana, gibanje, graditev odnosov, kognitivno-čustvene teme kot sta prilagodljivost in samozavedanje. V nekaterih državah organiziramo seminarje s strokovnjaki, drugje imajo t.i. “prostore za druženje” v času odmora, za sprostitev, igre ali neformalna srečanja. Naš paket ugodnosti vključuje širok nabor športnih dejavnosti. Članstvo v športnih centrih je zgolj začetek – sodelavci se lahko udeležijo turnirjev, tečajev in ekipnih športov kot so košarka, nogomet ali odbojka. Omogočamo tudi najem koles s popusti. Več informacij lahko pridobite v lokalni službi Upravljanje s človeškimi viri.

 

  • Skrb za ljudi

Pozitivno delovno okolje označujeta raznolikost in vključenost, prostor, kjer lahko vsakdo pove svoje mnenje, to mnenje pa je tudi slišano, kar spodbuja zaposlene, da prispevajo po svojih najboljših močeh. Leta 2010 je skupina UniCredit postala pionir med ponudniki finančnih storitev pri podpori invalidnim strankam in zaposlenim v Bank Austria. V Italiji smo bili leta 2018 prva banka, ki je imenovala vodjo za vprašanja invalidnosti z namenom vzpostavitve smernic in promocije kulture vključenosti. Del našega konkurenčnega paketa ugodnosti je tudi širok izbor Programov za podporo in pomoč zaposlenim s kakovostnim svetovanjem za službene in zasebne teme; od pravnega in svetovanja, svetovanja glede zdravja in osebnega coachinga, do reševanja težav na delu in finančnega svetovanja.