Spoštovani.

 

Včeraj sem imel privilegij predstaviti UniCredit Unlocked, strateški načrt skupine UniCredit za naslednja tri leta in načrte za prihodnost naše Banke. Preoblikujemo to, kar pomeni biti del skupine UniCredit, in navdušen sem nad tempom sprememb ter vsem, kar smo na tej poti dosegli do sedaj.

 

Govoril sem o svojem prepričanju, da ima skupina UniCredit vse, kar potrebuje, da postane Banka, ki bo podprla boljšo prihodnost Evrope. To velja iz več razlogov, ki so povezani z močjo naše Banke, vendar pa je to mogoče predvsem zaradi vas, naših strank, ljudi, zaradi katerih obstajamo, da bi jih podprli.

 

Vse, kar sem izpostavil, je bilo osredotočeno na to, da vam zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo, najbolj inovativne produkte, najboljšo storitev in nasvete, ko pri nas opravljate vaše bančno poslovanje.

 

Podpirali bomo naše sodelavce, ki so v neposrednem kontaktu z vami, da bi lahko vaša lokalna ekipa, ljudje, ki vas najbolje poznajo, preživela več časa z vami, bolje razumela vaše potrebe in sprejela odločitve, ki bodo pomagale, da vas bodo lahko še bolj podprli.

 

Prav tako nadaljujemo z našo zavezo, da zmanjšamo in odstranimo nepotrebno birokracijo, za katero vem, da ovira vaše vsakodnevno bančno poslovanje.

 

Naši zaposleni bodo imeli pooblastila za hitro in učinkovito sprejemanje odločitev, ki jih boste pričakovali. V njih bomo ponovno vzbudili željo, da bodo presegli tisto, kar se pričakuje za podporo vas in vaših ambicij, in vzpostavili orodja za uresničitev te ambicije.

 

Naše novo poslanstvo: opolnomočenje skupnosti za napredek, je za nas ključnega pomena. Začne se pri vas. Z našo pomočjo pri doseganju vaših ciljev, uresničevanju vašega potenciala, da boste postali tisto, kar želite.

 

Bistvenega pomena pri zagotavljanju navedenega bo preobrazba naših digitalnih zmogljivosti. Nadgradnja naše tehnologije bo izboljšala vsako interakcijo, ki jo imate z Banko, zaradi česar bo za vas enostavnejša, varnejša in učinkovitejša. Podrobneje razmišljamo tudi o načinu našega delovanja in o tem, kaj si želite od svoje banke. Vedno sem verjel, da trajnost ni nekaj dodatnega, temveč je temeljni način delovanja.

 

Zato ostajamo osredotočeni na merljive, oprijemljive ukrepe. Če izpostavim samo dva primera: od leta 2008 smo zmanjšali naše emisije toplogrednih plinov za 60 %, včeraj pa sem se zavezal tudi, da bomo z zneskom v višini 100 milijonov EUR na nivoju skupine UniCredit v naslednjih treh letih nadomestili razliko v plačilu med spoloma in tako zagotovili enako plačilo za enaka delovna mesta.

 

Upam, da je to, poleg prvovrstne storitve za stranke, tisto, kar pričakujete od svoje banke. Vsekakor si želim, da bi se to spremenilo v celotni Evropi.

 

Vi ste razlog našega obstoja, vi ste v središču naših odločitev in zavez, ki jih sprejemamo. Prosim, imejte to v mislih in nam posredujte povratne informacije in predloge, ki nam bodo pomagali k izboljšavam. Zagotavljamo vam, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo Banka, ki vas bo podpirala tudi v prihodnje.

 

Zahvaljujem se vam za zaupanje in potrpežljivost, ki ste ju v zadnjih letih izkazali UniCreditu. Veselim se tega, kar sledi za našo Banko in za vse vas.

 

     Andrea Orcel

Glavni izvršni direktor

   UniCredit S.p.A.

 

10. december 2021

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo