Brezstično plačevanje

S karticami Debit Mastercard, MasterCard in Visa

Hitro.

Hitro plačevanje in krajše čakanje pred blagajno zagotavlja prijetnejšo izkušnjo nakupovanja.

Primerno je predvsem za kraje, kjer je hitrost ključnega pomena, na primer na stadionih, restavracijah s hitro prehrano, bencinskih črpalkah itd.

Enostavno.

Postopek plačevanja je enostaven, pri čemer ni treba skrbeti, ali imate pri roki točen znesek gotovine. To pomeni, da vam ni potrebno nositi s seboj večje vsote gotovine ali iskati drobiža.

Varno.

Ker kartica tudi med plačevanjem ostane v vaših rokah, imate popoln nadzor in večji občutek varnosti.

Z brezstično storitvijo imate boljši nadzor nad svojimi nakupi, kot če bi uporabljali gotovino za plačilo vsakodnevnih drobnarij.

Še nimate brezstične Maestro, MasterCard ali Visa kartice? Naročite jo v najbližji poslovalnici ali prek spletne banke
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Po izpolnitvi obrazca vas bo poklical svetovalec in se z vami dogovoril za termin sestanka v enoti.

 

 

 

Kako deluje brezstično plačevanje?

Brezstične kartice temeljijo na najnovejši tehnologiji za plačevanje in vam na prodajnih mestih, ki so označena s simbolom za brezstično plačevanje, omogočajo brezstično plačevanje pri majhnih in velikih nakupih.

Brezstične kartice imajo vgrajen računalniški čip in radijsko anteno, ki omogoča brezžično povezovanje kartice in čitalnika.

 

1. Prislonite svojo brezstično kartico na čitalec/POS terminal.

2. Ko se prižge zelena lučka in zaslišite zvočni signal, je plačilo sprejeto.

 

Plačevanje do 25 EUR

Brezstično plačevanje do 25 EUR

Kartico samo prislonite na čitalnik.

Za dodatno varnost nakupov pod 25 evrov, pri katerih vnos PIN kode ni potreben, je še dodatno poskrbljeno. Ko boste izvedli več brezstičnih transakcij do skupne višine 100 EUR, boste ob naslednji tovrstni transakciji za potrditev nakupa ponovno vstavili kartico v terminal POS in vtipkali PIN kodo. Nadaljnje transakcije boste lahko ponovno izvajali brezstično in brez uporabe PIN kode.

 

Plačevanje do 25 EUR

Brezstično plačevanje nad 25 EUR

Kartico prislonite na čitalnik in vtipkate PIN kodo.

Če prodajno mesto ne omogoča brezstičnega plačevanja, svojo brezstično kartico uporabite z vstavljanjem ali potegom skozi POS terminal na blagajni, kot bi to storili s standardno Debit Mastercard.

 

Ali je brezstično plačevanje varno?

Brezstično plačevanje s plačilnimi karticami je varno, saj imajo vgrajen varnostni čip, brezstične transakcije pa so obdelane preko iste mreže, kot pri standardnih plačilnih karticah. Od začetka uvedbe sistema brezstičnega plačevanja po podatkih MasterCarda še ni bilo zlorabe.

Prenos podatkov med brezstično kartico in POS terminalom je ustrezno kodiran, poleg tega se je treba pri plačevanju s kartico POS terminalu približati na le nekaj centimetrov. Nepooblaščeno skeniranje podatkov imetnika je kljub preprostemu plačevanju nemogoče.

Vaša brezstična kartica ne bo delovala tudi v primeru, če bo čitalnik zaznal neposredno prisotnost še ene brezstične kartice – na primer Urbane ali kartice za evidentiranje na delovnem mestu. Takrat boste kartico morali vzeti iz denarnice in jo približati POS terminalu.

 

Ali je potrebno brezstične kartice hraniti v zaščitnih kovinskih etuijih?

Tovrstna dodatna zaščita ni potrebna. Z vidika brezstičnega čipa in zaščite se v fazi izmenjave podatkov med kartico in terminalom prenaša na nekaj centimetrov zgolj omejen nabor informacij – nikoli osebni podatki ali obseg podatkov, ki bi omogočal generiranje nove kartice in z njo zlorabo.

Dodatno varnost zagotavlja tudi šifriranje podatkov in ostale varovalke, ki ohranjajo in tudi povečujejo nivo varnosti uporabe kartice.

 

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo