Zamenjajte banko

in prihranite

Odprtje računa in zamenjava banke

Več o zamenjavi banke

ZAMENJAVA BANKE V 3 ENOSTAVNIH KORAKIH

1. Odprite račun

Odprite račun prek spleta ali se oglasite v poslovalnici banke. Vlogo za zamenjavo banke lahko izpolnite v procesu spletnega odprtja računa ali v poslovalnici.

2. Obvestimo nakazovalca

Mi obvestimo vašega nakazovalca dohodka. Sporočili mu bomo novo številko vašega osebnega transakcijskega računa pri UniCredit Bank.

3. Prenos poslovanja

Prenos stanja in poslovanja s prejšnjega računa. Stanje s prejšnjega računa bo avtomatsko prenešeno na novega. Izvede se tudi prenos morebitnih SEPA direktnih obremenitev in trajnikov.

 

Hitra in brezplačna zamenjava banke

  • Odprite enega izmed računov in izberite datum zamenjave banke.
  • Mi posredujemo zahtevo za ukinitev vašega starega računa pri vaši nekdanji banki.
  • Vašemu nakazovalcu priliva (delodajalce, ZPIZ, CSD, ...) bomo sporočili številko novega transakcijskega računa.
  • Stanje z vašega prejšnjega računa bo avtomatsko preneseno na nov račun pri UniCredit Bank.
  • Izvede se prenos trajnih nalogov in SEPA direktnih obremenitev.

Vi izberete račun, vse ostalo uredimo mi.
NA PREGLED RAČUNOV

Pogosta vprašanja glede menjave banke

Kaj sploh je zamenjava banke?

Zamenjava banke omogoča zamenjavo plačilnega računa. Postopek začne banka, ki je prejela pisno pooblastilo s strani potrošnika in pri kateri želi potrošnik odpreti ali obdržati plačilni račun. Potrošniku zamenjava banke omogoča, da banka uredi prenos trajnih nalogov, direktnih obremenitev, prejem osebnega dohodka ter zaprtje računa.

Kaj potrebujem za zamenjavo banke?
  • Veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list)
  • Davčno številko
Kako uredim zamenjavo banke?

Zamenjavo banke lahko uredite osebno v poslovni enoti UniCredit Bank ali pa že v procesu odpiranja novega transakcijskega računa pri UniCredit Bank preko spleta.

Ali lahko uredim zamenjavo banke tudi, če že imam odprt račun?

Zamenjavo banke lahko opravite tudi, če ste že naša stranka. Naročite se na sestanek v svoji najbližji poslovalnici, kjer boste z bančnim svetovalcem uredili vlogo za zamenjavo banke. Vse ostalo za vas uredi banka.

Koliko stane zamenjava banke?

Zamenjava banke je brezplačna.

 

Po Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED) in pravilih Združenja bank Slovenije lahko vaša obstoječa banka obračuna le dejanske stroške zamenjave banke (npr. poštnina) in strošek zaprtja računa, če je le-ta naveden v tarifi.

 

Izjema so lahko primeri, ko imate pri obstoječi banki odprte obveznosti (npr. plačilne kartice, kredit, limit na transakcijskem računu), saj se pogoji za te storitve po ukinitvi računa utegnejo spremeniti (npr. odprte obveznosti na kartici je potrebno poplačati). V UniCredit Bank bomo v takih primerih skupaj z vami poiskali pravo rešitev.

Koliko časa traja postopek zamenjave banke?

Zgolj odprtje računa in prenos poslovanja in trenutnega stanja na računu pri obstoječi banki lahko opravite že ob prvem obisku z izpolnitvijo obrazca zamenjave banke.

 

Ker pa ima večina strank pri obstoječi banki odprte dodatne obveznosti (npr. kredit, plačilne kartice, limit na transakcijskem računu, direktne bremenitve, itd.), celoten postopek lahko traja nekoliko dlje, vendar ne vpliva na pričetek uporabe novega računa pri UniCredit Bank.

Kaj moram narediti za prenos rednih mesečnih prejemkov?

Prenos rednih mesečnih prejemkov lahko uredi UniCredit Bank hkrati s pooblastilom za zamenjavo banke, če imajo prejemki ustrezne označbe.

 

V poslovni enoti UniCredit Bank pa lahko prenos rednih mesečnih prejemkov uredite tudi skupaj z osebnim svetovalcem, ki bo Pooblastilo za nakazovanje rednih mesečnih prejemkov na račun odprt pri UniCredit Bank posredoval ustrezni instituciji; vašemu delodajalcu za nakazilo plače, Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za nakazilo pokojnine ali pa ustreznemu Študentskemu servisu ali izplačevalcu štipendije.

Kaj narediti, če pri obstoječi banki uporabljam plačilno ali kreditno kartico oziroma imam odprt limit na transakcijskem računu?

Priporočamo vam, da za prekoračitev na transakcijskem računu ali kartico zaprosite pri UniCredit Bank ob tem pa:

 

1. z novo prekoračitvijo na UniCredit Bank takoj v celoti poplačate prekoračitev na obstoječi banki ter račun zaprete oziroma kartico prekinete,

 

2. v primeru visokega zneska prekoračitve na transakcijskem računu ali limitu kartici, le-tega pri obstoječi banki ohranite toliko časa, da obročno poplačate vse odprte obveznosti. Račun šele nato zaprete oziroma kartico prekinete, pri čemer za vse tekoče obveznosti in sprotne nakupe pričnete uporabljati prekoračitev oz.  kartico UniCredit Bank.

 

Prekoračitev v okviru bančnega paketa UniCredit Bank je brez stroškov odobritve in stroškov rizika. Pametna izbira je tudi plačilno-kreditna kartica VISA, ki vključuje zavarovanje s 24 urno asistenco in vam je v večini bančnih paketov UniCredit Bank prvo leto na voljo brez naročnine. Za poplačilo prekoračitve na transakcijskem računu ali limita na kartici pri obstoječi banki lahko najamete tudi ugoden potrošniški kredit UniCredit Bank.

Kaj narediti, če pri obstoječi banki odplačujem kredit?

Kredit pri obstoječi banki je potrebno poplačati kot je to dogovorjeno v kreditni pogodbi in ga ni mogoče avtomatično prenesti na novo banko, kar pa ne vpliva na postopek menjave banke.

 

Priporočamo vam, da s pomočjo svetovalca UniCredit Bank preverite ali zaprtje računa pri obstoječi banki vpliva na dvig obrestne mere vašega kredita. V tem primeru bomo skupaj poiskali za vas najboljšo rešitev.

Dodatne informacije ZBS o zamenjavi banke

ZBS PRAVILA ZAMENJAVA BANKE PDF 145kB PRENESI
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo
ODPRI PREKO SPLETA

Bančni računi

Paket za Mlade in posebna ponudba