close

Več o plačilnih karticah

Nakup na do 24 obrokov z Mastercard kartico

Kako poteka nakup na obroke?

Nakup plačate s svojo
obročno Mastercard kartico

Plačilo opravite tako kot vsak drug nakup s kartico, brez dodatne dokumentacije.

Po nakupu prejmete SMS sporočilo

Nakup lahko diskretno razdelite na obroke prek SMS sporočila, v roku 1 ure po plačilu.

Plačilo bo izvedeno z vašega računa

Na izbrani datum, bo plačilo porabe poravnano z vašega računa. Vaš limit se bo sprostil za višino plačanega obroka.

 • Minimalni znesek posameznega obroka znaša 25 EUR.
 • Obročni nakupi niso vezani na dogovore s posameznimi trgovci.
 • Nadomestilo za vsak obrok znaša 1,80 EUR, ne glede na znesek obroka.
 • Plačilo obroka se izvede samodejno s transakcijskega računa.
Enostavno in fleksibilno poplačilo obveznosti na Visa kartici
 • Datum poravnave porabe izberete sami (8., 18. ali 28. dan v mesecu).
 • 10% porabe na kartici se vsak mesec poravna avtomatsko, preostalo porabo pa lahko poplačate v poljubnih zneskih, delno ali v celoti: brezplačno v spletni banki Online b@nka in aplikaciji Mobilna banka Go! ali na bančnem okencu z UPN obrazcem, ki je priložen mesečnemu izpisku.

V primeru, da svoje porabe na kartici ne poravnate v 30 dneh oz. do datuma, ki ste ga ali si ga boste izbrali ob naročilu kartice (8., 18 ali 28. dan v mesecu), pričnete z uporabo revolving kredita.

Obresti se bodo po pretečenih 30 dneh obračunale le na porabljeni znesek z vašo kartico. V trenutku, ko boste porabljeni znesek v celoti poplačali, postane vaša kartica znova običajna plačilna kartica z odloženim plačilom.

2 kartici v enem in denar je vedno pri roki
 • Plačilna kartica z možnostjo odloženega plačila do 30 dni brez obresti in
 • kreditna kartica z možnostjo revolving kredita in z avtomatskim mesečnim poplačilom 10% celotne porabe.

S kartico so vaša finančna sredstva vedno pri roki. Po opravljenem plačilu ali dvigu gotovine se bo stanje razpoložljivih sredstev na vaši kartici nemudoma zmanjšalo za porabljeno vsoto. Z vsakim poplačilom porabe na kartici se razpoložljiva sredstva na kartici obnovijo v višini zneska vašega poplačila.

Varno spletno nakupovanje

Kartica vam omogoča varno in brezskrbno spletno nakupovanje. Na spletnih prodajnih mestih z oznako MasterCard SecureCode se plačilo opravi z geslom Mastercard SecureCode, na spletnih mestih brez navedene oznake pa vnesete podatke o kartici, ki jih zahteva spletno prodajno mesto.

Preprost pregled porabe v spletni in mobilni banki

Svojo porabo lahko dnevno spremljate v Mobilni banki GO! za mobilne telefone ter v vaši spletni banki Online banka.

Brezplačno OSNOVNO zavarovanje in 24-urna asistenca na potovanju

Kot imetnik Klasična kartica VISA UniCredit Bank boste vi in vaša družina ob plačilu vsaj dela potovanja s kartico VISA na potovanju avtomatsko zavarovani, zato lahko uveljavljate:

 • Asistenca v tujini.
 • Zamuda potovanja (letala, ladje, vlaka).
 • Zamuda prtljage.
 • Zavarovanje v primeru nesreče.
 • Zavarovanje nakupov.

 

Več
Brezplačno EKSKLUZIVNO zavarovanje in 24-urna asistenca na potovanju

Kot imetnik Zlata VISA kartice UniCredit Bank boste vi in vaša družina ob plačilu vsaj dela potovanja s kartico VISA na potovanju avtomatsko zavarovani, zato lahko uveljavljate (op. EKSKLUZIVNO zavarovanje zajema tudi vse postavke OSNOVNEGA zavarovanja, ki je na voljo s Klasična VISA kartico UniCredit Bank):

 • Asistenca v tujini.
 • Zamuda potovanja (letala, ladje, vlaka).
 • Zamuda prtljage.
 • Zavarovanje v primeru nesreče.
 • Nujna zdravstvena pomoč v tujini.
 • Nadomestilo za bolnišnično zdravljenje.
 • Izguba, kraja ali poškodba potovalne prtljage in potnega lista.
 • Zavarovanje nakupov.
Več

OPOMBA

Pogoj za uveljavitev brezplačnega zavarovanja na potovanju je veljavna kartica VISA UniCredit Bank in njena uporaba. S kartico morate pred uveljavitvijo zavarovanja plačati potovanje ali del potovanja (npr. letalsko karto, vozovnico za vlak, avtobus, stroške hotela). 

Predstavljeno zavarovanje je zavarovalni produkt zavarovalnice SOLID Försäkrings AB. Zgoraj navedene informacije so informativne narave in zgolj primeroma navajajo nekatere izmed ugodnosti imetnikov kartice VISA po zavarovalni polici, ki jo je izdala zavarovalnica SOLID Försäkrings AB, pod številko police AU3211620SO-2. Podrobnejše informacije o ugodnostih, pogojih, omejitvah in izključitvah najdete tukaj (v poglavju Splošni pogoji poslovanja s karticami). UniCredit Banka Slovenija d.d. ne jamči za izplačila po navedeni zavarovalni polici.

Zavarovanje in asistenca za imetnike VISA plačilnih kartic

Če potrebujete potovalno, pravno, zdravstveno pomoč, pomoč pri izgubljeni prtljagi ali potovalni nasvet, pokličite številko za asistenco 24 ur na dan na: + 386 1 252 84 40

Več o VISA zavarovanju >

Ugodnosti kartic MasterCard in Maestro.

Ugodnosti kartic Mastercard, Maestro in VISA

Preverite vse ugodnosti, ki jih lahko koristite ob uporabi Mastercard in Maestro kartic.

Varno spletno plačevanje s 3-D Secure

3-D Secure je mednarodni varnostni standard, ki ga podpirata Mastercard (»Mastercard SecureCode oz. Mastercard ID Check«) in Visa (»Verified by Visa«). Uporablja se za preverjanje istovetnosti imetnikov kartic pri spletnem plačevanju. Razvit je bil zaradi zmanjšanja tveganj nepooblaščene uporabe kartic s strani tretjih oseb.

Prednosti

3-D Secure spletnim nakupom s karticami prinaša višjo stopnjo varnosti, saj pri vsakem nakupu preveri pristnost imetnika kartice z enkratnim geslom, poslanim na njegovo številko mobilnega telefona prek SMS sporočila. Tak način pomeni izboljšanje zaščite za imetnike kartic in tudi za spletne trgovce pred nepooblaščeno uporabo kartic.

Kdo lahko uporablja »3-D Secure«?

3-D Secure lahko uporablja vsak imetnik ali pooblaščeni uporabnik plačilnih kartic Maestro, Mastercard in Visa. Pred uporabo vam ni treba pridobiti nove kartice.

Kaj moram storiti za uporabo »3-D Secure«?

Če želite uporabljati 3-D Secure, preprosto izvedete spletni nakup na spletnem prodajnem mestu, ki omogoča uporabo 3-D Secure. Pri tem ni treba nameščati nove strojne in programske opreme.

Kje lahko uporabljam »3-D Secure«?

3-D Secure lahko uporabljate na tistih spletnih prodajnih mestih, ki omogočajo njegovo uporabo. Prepoznate jih po logotipih »Mastercard SecureCode« oz. »Mastercard ID Check« ali »Verified by Visa«.

Kakšni so pogoji uporabe?

Pogoji uporabe 3-D Secure so navedeni na dnu spletne strani.

Katere informacije in podatki so potrebni za uporabo 3-D Secure?

Za uporabo 3-D Secure mora banka razpolagati z vašo številko mobilnega telefona, na katero boste prejeli enkratnego geslo prek SMS sporočila.

Kako 3-D Secure deluje?

3-D Secure ob vsakokratni uporabi na spletnem prodajnem mestu, ki omogoča uporabo 3-D Secure, preveri pristnost imetnika kartice. To poteka tako, da mora imetnik kartice v pojavnih oknih potrditi pravilnost svoje številke mobilnega telefona in vnesti enkratno geslo, ki ga je prejel prek SMS sporočila. Podatki se po medmrežju pošiljajo varno v šifrirani obliki in nepooblaščene osebe do njih ne morejo dostopati.

Koliko stane 3-D Secure?

Uporaba 3-D Secure je za vse imetnike kartic Mastercard, Visa in Maestro brezplačna.

S koliko karticami lahko uporabljam 3-D Secure?

3-D Secure lahko uporabljate z vsemi imetniškimi ali pooblaščenskimi plačilnimi karticami Mastercard, Visa in Maestro.

Kaj če je navedena številka mobilnega telefona neustrezna oziroma manjkajoča? Jo lahko spremenim?

Če je številka mobilnega telefona, ki jo ima banka v svoji evidenci, nepravilna oziroma je banka sploh nima, vas prosimo, da številko mobilnega telefona sporočite osebno v poslovalnici. Če želite naknadno spremeniti številko mobilnega telefona, na katero prejemate enkratno geslo, to prav tako uredite osebno v poslovalnici ali prek spletne banke.

Kaj se zgodi, če vpišem nepravilno enkratno geslo?

Ob vpisu nepravilnega gesla sistem zahteva ponovitev vpisa. Če vpišete geslo nepravilno več kot trikrat, bo nakup avtomatično zaključen in ga bo treba ponoviti.

Zakaj ni treba vpisovati gesla pri vsakem spletnem nakupu s kartico?

Geslo za uporabo 3-D Secure je treba vpisati med spletnim plačevanjem pri spletnem trgovcu, ki tudi uporablja sistem 3-D Secure. Če ga ne uporablja, se postopek plačila izvede po postopku brez dodatnega vpisovanja gesla. Vsi spletni trgovci, ki omogočajo plačila s kartico Maestro, uporabljajo sistem 3-D Secure.

Kateri spletni brskalnik moram uporabljati?

Podprti so vsi novejši brskalniki, vsekakor pa zaradi varnosti priporočamo uporabo najnovejših različic brskalnikov. Če vaš brskalnik onemogoča pojavna okna (angl. pop-up), se lahko pojavijo težave pri uporabi 3-D Secure.

Kam se obrnem ob morebitnih težavah z uporabo 3-D Secure?

Za več informacij pokličite naš Kontaktni center na telefonsko številko 080 88 00 ali 01 2528 444.

 

Splošni pogoji in nasveti za varno uporabo kartic

NASVETI ZA VARNO UPORABO PLAČILNIH KARTIC PDF 239kB Prenesi
SPLOSNI_POGOJI_UPORABE_STORITVE_3D_SECURE PDF 109kB Prenesi

Izgubo ali krajo kartice takoj prijavite v najbližji poslovalnici UniCredit Banka Slovenija d.d. ali Centru za plačilne kartice na telefonsko številko +386 1 5834 183.

 

Največ lahko za svojo varnost na spletu storite sami.

Poleg varnostnih mehanizmov, ki ga ponujajo plačilne kartice, vam predstavljamo tudi nekaj praktičnih nasvetov za varno plačevanje prek spleta.

 

Še nimate brezstične Mastercard ali Visa kartice? Naročite jo v najbližji poslovalnici ali prek spletne banke!
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo